fbpx

Om oss

Med teft for tømmer

Våre byggeteknikker

LAFT

Vi er en av Norges ledende byggmester innenfor laft. All produksjon er norsk og vi har gjennom flere tiår spesialisert oss og har mye erfaring og kompetanse. Lafteknuten er den viktigste delen når vi snakker om laft som konstruksjonsmetode. Stokkene krysslegges så de ligger i samme nivå i to parallelle vegger, mens stokkene i de to mellomliggende veggene ligger en halvstokkhøyde høyere.

STAVLAFT

Ved stavlaft som byggemetode lafter vi horisontalt bunnsvill og toppsvill sammen som ei ramme med vertikale stolper i hvert hjørne. Deretter blir det reist en vanlig reisverkskonstruksjon mellom denne rammen.
Å kombinere laft og stavlaft er blitt veldig populært og det er noe mange av våre kunder velger.

massivtre element

Vi er også en av få leverandører i Norge som bearbeider massivtreelement. Hus og hytter med dette som byggemetode blir stadig mer populært. Massivtreelement er lameller eller bord av konstruksjonsvirke som settes sammen til større elementer ved hjelp av ulike typer forbindelsesmidler for statisk samvirke.

råbygg eller nøkkelferdig

De fleste kundene velger nøkkelferdig løsning når de skal bygge hytte eller hus, men vi kan også levere råbygg eller byggesett med tett tak. Vi er selvfølgelig behjelpelige med å finne den løsningen som passer best for ditt prosjekt og den innsatsen du ønsker å legge ned.​

Med tømmer i blodet og ski på beina

Knut Tore Apeland har vært interessert i snekring så lenge både familien og han selv kan huske. Han ble kjempeglad for å få ei bøtte med gamle, rustne spikre. Ved foten av Hardangervidda, på Haukelifjell, ligger fjellgarden Havradalen. Her laftet tippoldefaren til Knut Tore i 1848 nytt hus på garden. Han laftet et av de store stabburene på Haukeliseter fjellstue.

Det er likevel med ski på beina de fleste kjenner han. Som kombinertløper har han både OL- og VM-medaljer med det norske flagget på brystet. Han gikk på ski om vinteren og jobbet i farens tømmerfirma om sommeren, tok tømrer utdannelse og senere Mesterbrev. Familiebedriften ble etablert på 70-tallet av hans far, Einar Apeland. I dag er det Knut Tore som er daglig leder og eier laftefirmaet. Firmaet har spesialisert seg på laft og stavlaft og er i dag en solid bedrift med håndplukkede tømrere med god kompetanse og lang erfaring!

Med teft for tømmer siden 1848

Lidenskap, kunnskap og erfaring. Gjennom mange år har hyttedrømmer blitt realisert i familiebedriften.

Historien om familiebedriften Haukeli hytter og hus er en historie om lidenskap for norske håndverkstradisjoner. Daglig leder Knut Tore Apeland og faren forteller i filmsnutten nærmere om familiebedriftens historie på stabburstrappa hjemme på tunet i Haukeli.

«Gjennom generasjoner har vi lært å leve med et klima som svinger fra det brutale til det mest nasjonalromantiske, og tilpasset byggeskikken etter det. Dette har gitt solid kunnskap og erfaring. Vi vet hvordan vi skal bygge alle former for kvalitet inn i et hus eller ei hytte.» 

HÅNDPLUKKA FAGFOLK

Vi hadde ikke klart oss uten gode lagspillere! Kyndige, håndplukka tømrere gjør sitt ytterste hver dag for at våre kunder skal få prosjektet de har drømt om og bestilt. Yrkesstolte og lidenskapelig opptatt av å levere hver dag og med evne og lyst til å ta fatt på nye utfordringer for læring og vekst.

Arbeidet vårt kvalitetssikres gjennom eget internkontroll system og bransjenormen til Norsk Laft. Vi følger alle norske standarder og lover, og har gode HMS rutiner for sikkert og trygt arbeid. Kunden mottar etter ferdigbefaring og overtakelse en digital FDV. 

Sammen med dyktige medarbeider underleverandører ønsker alle å spille hverandre gode for at kunden skal bli fornøyd og vi har en god arbeidsplass.

Godkjent Norsk Laft kvalitet

Det er med stolthet vi kan gi gode garantier for våre tømmerbygg. All produksjon er i Norge og vi jobber utelukkende etter alle norske lover og forskrifter. Vi har streng kvalitetskontroll på materialer og arbeid og følger bransjenormen til bransjeorganisasjonen Norsk Laft. Med internkontroll og eksterne kontroller sørger vi for at våre kunder er sikret en trygg og god byggeprosess, og et bygg av høyeste kvalitet for generasjoner. Våre kunder får også digital FDV gjennom Boligmappa.no

Ring oss

Vi er tilgjengelige på telefon
mandag - fredag kl 08.00-16.30

Kontakt oss

Send oss gjerne en e- post med
og vi svarer deg!

Besøk oss

Vårt kontor og produksjon er
i Haukeli, Telemark

Industrivegen 1 3895 Edland