HAUKELI HYTTER OG HUS

Moderne laft for tre generasjoner

Denne familien ønsket en familiehytte med rom for tre generasjoner. Et felles fritidssted hvor de sammen kunne skape nye tradisjoner. Da familien kom sammen med vårt team, ga de uttrykk for at de ønsket moderne løsninger med røtter i det tradisjonelle. Slike utfordringer liker vi i HHH – utfordringer som krever at vi strekker oss lengre for innfri og levere i samsvar med kundens forventninger.

Å involvere kunden fra begynnelsen
Vi syns det er viktig å få med kunden i selve utviklingsfasen på tegnebrettet. Etter å ha avklart hva de så for seg av innhold i hytta, kunne daglig leder og kundekontakt Knut Tore Apeland sammen med idéskaper og arkitekt Arnt Darrud gå i gang med å finne det uttrykket familien ville ha.

– Det er moro å se at kundene blir engasjerte, og hvor mye de lærer i denne prosessen. Det er nå de virkelig bygger hytta si, sier Apeland.

En vellykket kombinasjon
Kombinasjonen laft og stavlaft gir mer lys og fleksibilitet og gir et moderne uttrykk. Det har vi sett mange vellykkede eksempler på. Derfor ga vi hytta en stavlaftet stuedel. Denne byggeteknikken gjør det konstruksjonsmessig enklere å bruke store vindusflater. Resten av hytta er laftet, og fremstår mer tradisjonell. Familien hadde sikret seg en fantastisk tomt som lå usjenert til. Utfordringen var å få en stor hytte med anneks og garasje til å ikke ruve for mye. Det var også viktig for kunden å ta hensyn til vær og vind med tanke på at dette er på høyfjellet. På bildet over ser vi at lyng, trær, berg og steiner rundt hytta er bevart – og hytta ligger med den lille fjellforhøyningen lunt omsluttet seg. Annekset til venstre i bildet over har både garasje og gjesterom oppe. Mellom garasjen og hytta har vi bygget en hyggelig gang. Dermed slipper familien å gå ut i ruskeværet når bilen er parkert. Hytta har dessuten full kjeller. Her har familien blant annet en romslig smørebod, teknisk rom og badstue.

Tomten er opparbeidet slik at den skal se mest mulig ut som en naturtomt når det begynner å gro. Legg merke til hvordan den utrolige utsikten setter hele rommet. Fargevalgene er bevisste, og fungerer som en forlengelse av naturmaleriet utenfor vinduene.

Bildet viser overgangen mellom stua som er stavlaftet, til kjøkkendelen og resten av hytta som er av laft i natur tømmer. Vi har sett mange vellykkede eksempler på denne kombinasjonen, som bidrar til et lysere, mer moderne uttrykk.