Levende laft

Sammen med vårt allsidige team utviklet ekteparet Skeie sin unike hytte fra drømmer, til tegnebrett til utførelse.
Plassering – en viktig suksessfaktor

­Erfaring tilsier at plassering er en viktig suksessfaktor for tilfredshet på lang sikt. Ikke minst på Haukelifjell, et værhardt område med mye vind og snø. Vi kjenner området og forholdene godt. Det er en stor fordel. Vi vet hvordan hytta bør plasseres for å unngå at  snøen  blåser igjen inngangspartiet om vinteren.

Uteplassen ble lagt i ly for den mest sannsynlige vindretningen på Haukelifjell. Beliggenheten sørger også for at ekteparet kan nyte sol hele dagen –  fra morgenkaffen til kveldskosen.

Her ser dere hytta i sin helhet fra sørsiden. Hovedbygget til hytta er i laft, mens utbygget er i stavlaft. Dette er ofte en vellykket kombinasjon dersom man ønsker mye vinduer for å få utsikten inn i hytta.

Tomta er også opparbeidet slik at når vegetasjonen gror så blir det igjen naturtomt hvor de vekstene som er i område skal få lov å vokse fritt. Dette er praktisk og lettstelt. Legg merke til hvordan torvtaket og hyttas utforming står i pakt med naturen rundt.

Rundt hyttas uteområde er det opparbeidet en vedlikeholdsfri platting av grov bruddskifer fuget med grus. Legg også merke til de robuste utemøblene som er valgt til det tøffe klimaet høyt til fjells.

På veg inn i denne flotte hytta ønskes du velkommen av HHH sin spesialdesignede dør. Døren består av en fin, enkel rose som viser tilbake til rosemalingskunsten i Telemark. Vindusfelt er satt inn og her kan kunden velge om de vil ha vanlig glass eller eksklusivt prismeglass.

Nede i hallen finner du bad, garasje, bod, vaskerom og tekniskrom. De fleste hyttene som bygges nå til dags har høy standard, og flesteparten av de som bygger hytter i dag legger rør for vannbårenvarme og borrer etter fjernvarme.

I hallen er det lagt inn en betongvegg for å bryte med de ulike trematerialene skaper et variert, smakfullt og spennende uttrykk! Når man går opp trappen fra denne smakfulle hallen kommer man til hyttas hjerte: Stue og kjøkken.Hytte InteriørHytte InteriørNår man kommer opp fra hallen åpner hytten seg med at lyset stråler inn i hytta, og man føler man at den vakre utsikten «kommer inn» i hytta. Stuedelen er konstruert i stavlaft. Her har la vi vekt på, etter ønske fra kunden, og få utsikten «inn» i stuen og sol hele dagen. Kunden hadde et flott gammelt og brodert veggteppe som gav inspirasjon til fargevalget. Dette ga en lys og fin farge på veggene og jordfarger som også gir en god harmoni med naturen de ser fra de store fine vinduene.

Legg merke til de flotte åsene av gran som er bæringen av selve takkonstruksjonen. Det er lagt ned mye presisjon av kyndige hender når de er laftet på og tilpasset.

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?