KOMPANI HAUKELI

Med teft for tømmer siden 1848

HAUKELI HYTTER OG HUS

Lidenskap, kunnskap og erfaring. Gjennom mange år har hus- og hyttedrømmer blitt realisert i familiebedriften. Historien om familiebedriften Haukeli Hytter og Hus er en historie om lidenskap for norske håndverkstradisjoner.

Fagfolk med lidenskap for tre

Vi er stolte av våre ansatte. Yrkesstoltheten er høy og vi jobber tett sammen som team. Alle har lang erfaring og høy kompetanse.

Arbeidet vårt kvalitetssikres gjennom et eget internkontroll system og bransjenormen til Norsk Laft. Vi følger alle norske standarder og lover, og har gode HMS rutiner for sikkert og trygt arbeid. Kunden mottar etter ferdigbefaring og overtakelse en digital FDV.

Med tømmer i blodet og ski på beina

Eier og daglig leder av Haukeli Hytter og Hus, Knut Tore Apeland, har vært interessert i snekring så lenge han kan huske. Som liten ble han kjempeglad for å få ei bøtte med gamle, rustne spikre.

Det er likevel med ski på beina de fleste kjenner han. Som kombinertløper har han både OL- og VM-medaljer med det norske flagget på brystet. Han gikk på ski om vinteren og jobbet i farens tømmerfirma om sommeren, tok tømrer utdannelse og senere Mesterbrev.

Familiebedriften ble etablert på 70-tallet av hans far, Einar Apeland, mens lafteknuten har røtter tilbake til tippoldefaren. I dag er det Knut Tore som styrer laftefirmaet. Firmaet har spesialisert seg på laft og stavlaft og er i dag en solid bedrift med håndplukkede tømrere og ansatte med høy kompetanse og verdifull erfaring.