fbpx

Lafta hus Lun og fin hverdag for hele familien

VÅRE BYGGETEKNIKKER

LAFT

Vi er en av Norges ledende byggmester innenfor laft. All produksjon er norsk og vi har gjennom flere tiår spesialisert oss og har mye erfaring og kompetanse. Lafteknuten er den viktigste delen når vi snakker om laft som konstruksjonsmetode. Stokkene krysslegges så de ligger i samme nivå i to parallelle vegger, mens stokkene i de to mellomliggende veggene ligger en halvstokkhøyde høyere.

STAVLAFT

Ved stavlaft som byggemetode lafter vi horisontalt bunnsvill og toppsvill sammen som ei ramme med vertikale stolper i hvert hjørne. Deretter blir det reist en vanlig reisverkskonstruksjon mellom denne rammen.
Å kombinere laft og stavlaft er blitt veldig populært og det er noe mange av våre kunder velger.

massivtre element

Vi er også en av få leverandører i Norge som bearbeider massivtreelement. Hus og hytter med dette som byggemetode blir stadig mer populært. Massivtreelement er lameller eller bord av konstruksjonsvirke som settes sammen til større elementer ved hjelp av ulike typer forbindelsesmidler for statisk samvirke.

nøkkelferdig eller råbygg

Vi leverer prosjekter med ulik størrelse og varierende omfang. Mange foretrekker en nøkkelferdig bygg, men vi leverer også råbygg og byggesett også. Sammen finner vi den løsningen som passer best for deres prosjekt og den innsatsen du ønsker å legge ned.

VEIEN TIL HUSDRØMMEN

VI TILBYR SKREDDERSØM FRA START TIL SLUTT

Hos oss kan dere også utvikle deres helt unike hytte sammen med vårt team. Det er mange som ønsker å bruke litt ekstra på hyttene sine og de velger da full skreddersøm. Dette er en mer kostbar løsning, men her er mulighetene enestående og vi har stor kompetanse på å få prosjektet vel i havn.

I et kreativt samspill inspireres vi av deres ønsker og behov, men også av omgivelsene, den lokale historien og av naturelementene der hytta skal stå. Vårt mål er at hyttene alltid skal føles personlige, men med eksklusiv skreddersøm helt fra tegnebrettet kan du få noe helt unikt. Vi har lang erfaring med skreddersøm og det blir naturlig nok dyrere, men her er mulighetene ubegrensa og dere kan få noe ingen andre har. Vi har i mange år hatt ett vellykket samarbeidet med kunstner og ideskaper Arnt Darrud. Han har en unik sans for arkitektur og det uttrykket bygget skal ha i omgivelsene det skal plasseres. 

FORSLAG TIL HUSMODELLER

En laftet hytte kan komme i mange ulike varianter, alt fra tradisjonelle laftehytter til bygg med mer moderne vri. Det er spennende å utforske og modernisere med det tradisjonelle som en grunnpilar. Nedenfor har vi presentert noen av våre standard modeller. Dersom du ikke er ute etter total skreddersøm er dette gode alternativ som er innholdsrike, har gjennomarbeidede planløsninger med tidsriktig design. Dette er eksempler med gode, gjennomtenkte planløsninger hvor dere får mye effektiv plass, lune uteplasser, fine fasader og mye utsikt inn. Modellene er lett å plassere fint på de fleste tomter og  har mulighet for kjeller som ønskelig. 

Dette er fire eksempler på modeller, men vi har flere modeller å vise deg om du er interessert! Ta kontakt.

Modell Fjellheim

FAKTA

ROM

ØVRIGE ROM

Modell Utsikt

FAKTA

ROM

ØVRIGE ROM

Modell Storenup

FAKTA

ROM

ØVRIGE ROM

Modell Solgløtt

q1-2.png

FAKTA

ROM

ØVRIGE ROM

Modell Veslenup anneks

q1-2.png

FAKTA

ROM

VALG

INSPIRASJON TIL HUSDRØMMEN

Ring oss

Vi er tilgjengelige på telefon
mandag - fredag kl 08.00-16.30

Kontakt oss

Send oss gjerne en e- post med
og vi svarer deg!

Besøk oss

Vårt kontor og produksjon er
i Haukeli, Telemark

Industrivegen 1 3895 Edland