Solgt! Duohytte

Solgt! Duohytte

Siste byggetrinn, halvpart av duohytte ble solgt for kr 4 200 000, desember 2019.

Hytta innredes med lekker og gjennomført standard. Flott, tradisjonelt uttrykk, med laftet tømmer og torvtak. Smart, familievennlig planløsning rett ved Haukelifjell skisenter! Nedenfor finner dere flere bilder av visningshytta.

Prosjektert halvpart av vertikaldelt duohytte, oppført over 2 etasjer

Hallen gir et godt førsteinntrykk, med svært god takhøyde og flislagt gulv med varmekabler. Herlig stue med store vindusflater og peisovn. Mange innredningsmuligheter! Velutstyrt kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Tidløs innredning med mye skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer. Foreldre soverom med adkomst fra hallen. God plass til dobbeltseng. Delikat baderom med dusjhjørne ikledd fliser/mosaikkfliser, klosett og servant i stor baderomsinnredning. Flislagt gulv med varmekabler. Separat vaskerom/skibod. Hvitevarer medfølger (vaskemaskin, tørketrommel og tørkeskap). Flislagt gulv.

I 2. etasje finner dere to gode, romslige soverom og en stor loftsstue/ungdomsavdeling med plass til både sofakrok og seng. Bad i loftsetasje er i samme flotte utførelse som badet i 1. etasje.

Hvitevarer kjøkken, vaskemaskin, tørketrommel og tørkeskap medfølger i handelen. Og vi kan tilby møbelpakke skreddersydd deres stil, budsjett og ønsker.

Klappet og klart med Møbelringen Etne

Vi har samarbeid med interiørdesignere i Møbelringen i Etne som kan tilby en helhetlig møbelpakke som passer din stil og gir hytta et passende design. For mer info. ta kontakt med oss!

Hvordan få en stor hytte til å passe inn i terrenget?

Hvordan få en stor hytte til å passe inn i terrenget?

[cs_content][cs_section parallax=»false» style=»margin: 0px;padding: 0 0px;»][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][cs_text]

Ekteparet hadde anskaffet seg en stor tomt på Rauland med mye utsikt til fantastiske fjell og ønsket at hyttedrømmen skulle oppfylles her.

De ønsket en stor hytte i ekte norsk stil. Sammen med kunden utviklet vi en hyttemodell som hadde innkjøring til en romslig garasje i kjelleren med inngang direkte til hytta.

Skånsom naturtomt

­Hytta er muret med stein både på grunnmur og utover mot terrenget for å få den til å flyte naturlig inn i terrenget og naturtomta. Det var viktig å gå skånsomt frem i terrenget slik at tomta beholdt sin naturlige form. På baksiden av hytta ser du hovedinngangen. På grunn av de bevisste valgene som er gjort for å «dempe» bygget og legge det i ett med terrenget rundt, ser den store hytta ikke så stor ut likevel.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][x_image type=»none» src=»https://beta.haukelihytter.no/wp-content/uploads/2016/06/Sørensen-2.jpg» alt=»» link=»false» href=»#» title=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» info_content=»»][cs_text]

Torvtak i ulike høyder

Torvtaket med forskjellige høydenivå gjør også at hytta dempes og glir i ett med terrenget. Her er solen fra morgen til kvelds.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][x_image type=»none» src=»https://beta.haukelihytter.no/wp-content/uploads/2016/06/Sørensen-1.jpg» alt=»» link=»false» href=»#» title=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» info_content=»»][cs_text]Ved inngangen til stua (se kamerarull under) er det satt inn dreide stolper av gran fra i de ulike rommene som ikke har dører. Dette for å gi en fin overgang mellom de ulike rommene og understreke rommets særpreg og herskapelig følelse.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][x_slider animation=»slide» slide_time=»7000″ slide_speed=»1000″ slideshow=»false» random=»false» control_nav=»false» prev_next_nav=»true» no_container=»true» ][x_slide]Bilde 1[/x_slide][x_slide]Bilde 2[/x_slide][x_slide]Bilde 3[/x_slide][x_slide]Bilde 4[/x_slide][x_slide]Bilde 5[/x_slide][/x_slider][cs_text]Grove åser av gran kjennetegner også alle byggene våre og utgjør bæring av taket. Åsene i taket er dimensjonert etter store snøtyngder. De er laftet og tilpasset laftebygget for hånd. Det fine og nøyaktige håndtverket rundt åsene er noe alle våre kunder bemerker![/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][x_slider animation=»slide» slide_time=»7000″ slide_speed=»1000″ slideshow=»true» random=»false» control_nav=»false» prev_next_nav=»true» no_container=»true» ][x_slide]Hytte Interiør[/x_slide][x_slide]Hytte Interiør[/x_slide][/x_slider][cs_text]Bildene over viser enkelte av romme som ekteparet smakfullt har innredet. Fargevalgene er jordnære og nedtonet for å skape en lun stemning i fjellhytta. HHH sine populære plankedører med smijernsbeslag understreker den tradisjonelle stilen med et svært eksklusivt uttrykk.

I trappeoppgangen er det en hems hvor de har utnyttet plassen til blant annet et lesehjørne, se bilde i kamerarullen over.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=»false» style=»margin: 0px;padding: 0 0px 45px;»][cs_row inner_container=»true» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ class=»cs-ta-center» style=»padding: 0px;»][cs_text]

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?

[/cs_text][x_gap size=»50px»][x_button size=»global» block=»false» circle=»false» icon_only=»false» href=»https://beta.haukelihytter.no/kontakt/» title=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» info_content=»»]KONTAKT OSS I DAG![/x_button][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Levende laft

Levende laft

Sammen med vårt allsidige team utviklet ekteparet Skeie sin unike hytte fra drømmer, til tegnebrett til utførelse.
Plassering – en viktig suksessfaktor

­Erfaring tilsier at plassering er en viktig suksessfaktor for tilfredshet på lang sikt. Ikke minst på Haukelifjell, et værhardt område med mye vind og snø. Vi kjenner området og forholdene godt. Det er en stor fordel. Vi vet hvordan hytta bør plasseres for å unngå at  snøen  blåser igjen inngangspartiet om vinteren.

Uteplassen ble lagt i ly for den mest sannsynlige vindretningen på Haukelifjell. Beliggenheten sørger også for at ekteparet kan nyte sol hele dagen –  fra morgenkaffen til kveldskosen.

Her ser dere hytta i sin helhet fra sørsiden. Hovedbygget til hytta er i laft, mens utbygget er i stavlaft. Dette er ofte en vellykket kombinasjon dersom man ønsker mye vinduer for å få utsikten inn i hytta.

Tomta er også opparbeidet slik at når vegetasjonen gror så blir det igjen naturtomt hvor de vekstene som er i område skal få lov å vokse fritt. Dette er praktisk og lettstelt. Legg merke til hvordan torvtaket og hyttas utforming står i pakt med naturen rundt.

Rundt hyttas uteområde er det opparbeidet en vedlikeholdsfri platting av grov bruddskifer fuget med grus. Legg også merke til de robuste utemøblene som er valgt til det tøffe klimaet høyt til fjells.

På veg inn i denne flotte hytta ønskes du velkommen av HHH sin spesialdesignede dør. Døren består av en fin, enkel rose som viser tilbake til rosemalingskunsten i Telemark. Vindusfelt er satt inn og her kan kunden velge om de vil ha vanlig glass eller eksklusivt prismeglass.

Nede i hallen finner du bad, garasje, bod, vaskerom og tekniskrom. De fleste hyttene som bygges nå til dags har høy standard, og flesteparten av de som bygger hytter i dag legger rør for vannbårenvarme og borrer etter fjernvarme.

I hallen er det lagt inn en betongvegg for å bryte med de ulike trematerialene skaper et variert, smakfullt og spennende uttrykk! Når man går opp trappen fra denne smakfulle hallen kommer man til hyttas hjerte: Stue og kjøkken.Hytte InteriørHytte InteriørNår man kommer opp fra hallen åpner hytten seg med at lyset stråler inn i hytta, og man føler man at den vakre utsikten «kommer inn» i hytta. Stuedelen er konstruert i stavlaft. Her har la vi vekt på, etter ønske fra kunden, og få utsikten «inn» i stuen og sol hele dagen. Kunden hadde et flott gammelt og brodert veggteppe som gav inspirasjon til fargevalget. Dette ga en lys og fin farge på veggene og jordfarger som også gir en god harmoni med naturen de ser fra de store fine vinduene.

Legg merke til de flotte åsene av gran som er bæringen av selve takkonstruksjonen. Det er lagt ned mye presisjon av kyndige hender når de er laftet på og tilpasset.

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?

Fra bindingsverk til laftet drøm

Fra bindingsverk til laftet drøm

Ekteparet hadde ferdige tegninger på en hytte i bindingsverk, men ønsket seg særpreg og et uttrykk som korresponderte med omgivelsene  på Haukelifjell. Var det  mulig  å bevare eksisterende planløsning, men bygge hytta i laft eller stavlaft?

Ja! Det er fullt mulig, kunne HHHs daglige leder og kundekontakt Knut Tore Apeland og arkitekt og ideskaper Arnt Darrud slå fast.

Vi vet at samspillet mellom kunde, arkitekt og byggmester er nøkkelen til et godt resultat. Etter befaring på tomta og gjennom inspirerende kundemøter kom vi sammen med kunden frem til byggetekniske justeringer som endret uttrykket på hytta, og som også tok hensyn til terrenget rundt.

Et naturlig element i terrenget

Tomten ligger usjenert til med lite innsyn, og en fantastisk utsikt over høyfjellet og fine fiskevann. Hvordan få integrert dette mest mulig i interiøret? Med store vinduer, som slipper naturen og lyset inn i hytta.
Grunnen bestod i stor grad av berg. Steinsettingen er utført i harmoni med dette, slik at hytta i størst mulig grad fremstår som et naturlig element i terrenget. Torv på taket forsterker effekten av nærhet til omgivelsene.

Plassering – en viktig suksessfaktor

­Erfaring tilsier at plassering er en viktig suksessfaktor for tilfredshet på lang sikt. Ikke minst på Haukelifjell, et værhardt område med mye vind og snø.
Vi kjenner området og forholdene godt. Det er en stor fordel. Vi vet hvordan hytta bør plasseres for å unngå at  snøen  blåser igjen inngangspartiet om vinteren.

Uteplassen ble lagt i ly for den mest vanlige vindretningen på Haukelifjell. Beliggenheten sørger også for at ekteparet kan nyte sol hele dagen –  fra morgenkaffen til kveldskosen.

Materialer med kvalitet

Familien har hatt fokus på materialer av særdeles god kvalitet fra start til slutt. I alt fra laftekasse, dører, kjøkken og møbler. Legg merke til hvordan utsikten fungerer som et naturlig kunstverk på veggene. Selv med mange og store vinduer er det lite innsyn i hytta. Skiferpeisen tar minimalt med plass, og integreres i resten av inventaret. Kunden valgte en eksklusiv kjøkkenløsning som skaper en delikat overgang mellom stavlaft- og laftedelen av hytta. Store vinduer på høyre og venstre side sørger for at den som lager mat samtidig kan nyte panoramautsikt over vidder og fjell, både mot sør, øst og nord.Dette er et et godt eksempel på kvadratmeter utnyttet til det fulle. Glasset i trappen skaper en følelse av større plass. Legg også merke til de små detaljene, og spesielt bokhyllen som er plassert rett ved lesestolen i tvstua.

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?

Moderne laft for tre generasjoner

Moderne laft for tre generasjoner

Denne familien ønsket en familiehytte med rom for tre generasjoner. Et felles fritidssted hvor de sammen kunne skape nye tradisjoner.

Da familien kom sammen med vårt team, ga de uttrykk for at de ønsket moderne løsninger med røtter i det tradisjonelle. Slike utfordringer liker vi i HHH – utfordringer som krever at vi strekker oss lengre for innfri og levere i samsvar med kundens forventninger.

Å involvere kunden fra begynnelsen

Vi syns det er viktig å få med kunden i selve utviklingsfasen på tegnebrettet. Etter å ha avklart hva de så for seg av innhold i hytta, kunne daglig leder og kundekontakt Knut Tore Apeland sammen med idéskaper og arkitekt Arnt Darrud gå i gang med å finne det uttrykket familien ville ha.

– Det er moro å se at kundene blir engasjerte, og hvor mye de lærer i denne prosessen. Det er nå de virkelig bygger hytta si, sier Apeland.

En vellykket kombinasjon

Kombinasjonen laft og stavlaft gir mer lys og fleksibilitet og gir et moderne uttrykk. Det har vi sett mange vellykkede eksempler på. Derfor ga vi hytta en stavlaftet stuedel. Denne byggeteknikken gjør det konstruksjonsmessig enklere å bruke store vindusflater. Resten av hytta er laftet, og fremstår mer tradisjonell. Familien hadde sikret seg en fantastisk tomt som lå usjenert til. Utfordringen var å få en stor hytte med anneks og garasje til å ikke ruve for mye. Det var også viktig for kunden å ta hensyn til vær og vind med tanke på at dette er på høyfjellet. På bildet over ser vi at lyng, trær, berg og steiner rundt hytta er bevart – og hytta ligger med den lille fjellforhøyningen lunt omsluttet seg. Annekset til venstre i bildet over har både garasje og gjesterom oppe. Mellom garasjen og hytta har vi bygget en hyggelig gang. Dermed slipper familien å gå ut i ruskeværet når bilen er parkert. Hytta har dessuten full kjeller. Her har familien blant annet en romslig smørebod, teknisk rom og badstue.

Tomten er opparbeidet slik at den skal se mest mulig ut som en naturtomt når det begynner å gro. Legg merke til hvordan den utrolige utsikten setter hele rommet. Fargevalgene er bevisste, og fungerer som en forlengelse av naturmaleriet utenfor vinduene.

Bildet viser overgangen mellom stua som er stavlaftet, til kjøkkendelen og resten av hytta som er av laft i natur tømmer. Vi har sett mange vellykkede eksempler på denne kombinasjonen, som bidrar til et lysere, mer moderne uttrykk.