HAUKELI HYTTER OG HUS

Buer restaurant i grindverk

Ekteparet Elisabeth og Bjørn Buer eier gården Buer ved Buarbreen som er en del av Folgefonna Nasjonalpark. De har fulgt drømmen sin og bygd nytt driftshus for både folk og dyr. Bygget rommer høylandsfe i underetasjen, og i 1. og 2. etg er det blitt restaurant og cafe. Haukeli hytter og hus var så heldige å å være med i den kreative tegnefasen med Arnt Darrud, samt i byggeprosessen. Vi leverte grindverk- og bærekonstruksjonen til bygget.

Grindverk er en byggeteknikk hvor grinder settes etter hverandre på tvers av byggets lengderetning og blir bundet sammen på langs av bygget. Det er en gammel byggeteknikk i Norge som er særlig brukt i uthus som naust og låver på Vestlandet. I likhet med i stavkirker bæres vekten av stolper (staver) som hviler på en ramme (også kalt sviller) eller rett på fundament av stein. I dette bygget er det brukt grove dimensjoner og det er blitt røft og ekte.

Byggets eksteriør og interiør holder gjennomgående høy kvalitet og det er en lun og trivelig atmosfære i rommene. Med den store glassfasaden kommer det godt med lys inn og utsikten til Buarbreen blir magisk i all slags vær. Ala carte meny av lokale sesongvarer, ferske kanelboller eller deilig ostefat er noe av det som er på menyen.

Vi anbefaler å ta turen opp til Buer til den gjestfrie atmosfæren og en opplevelse du ikke vil glemme. Om du ikke vil på guidet klatretur finnes det fine turmuligheter og fantastisk mat! Det er en opplevelse i seg selv å komme så nær isbreen og de majestetiske fjellene. For mer info. se her. www.buer.no

Det har vært et spennende samarbeid med byggherren og mange proffe aktører. Vi gratulerer Elisabeth og Bjørn med flott resultat og ønsker lykke til med driften.